ETUSIVU   YRITYS   ZIPRINGA-MAJOITUS   RAVINTOLA   METSÄSTYS  KALASTUS  KELKKASAFARI  PAANAJÄRVI SOLOVETSKI  YHTEYSTIEDOT
www.erakeskus.com

All Rights Reserve Paanajärvi Wilderness Center - Tsipringa@2020Vastuullinen matkanjärjestäjä:

Idän Revontulet Oy
Virranniementie 8a
93999 Kuusamo Finland

Tel. +358(0)400 610 860
Email. jari@erakeskus.com
Kalastus

Pääjärvi

"Lohta on hienoa pyytää vaikkei aina saisikaan." Kalasaaliit ovat vähentyneet kaikkialla maailmassa yhtäältä ympäristön muutosten ja toisaalta tehokkaan kalastuksen takia. Vienan Karjalassa kaikki on toisin.

Pääjärven lohi oli kuuluisa jo Tsaarin hovissa. Vetouistelualueemme keskeisin järvi on yli 80 km pitkä ja keskimäärin 25 km leveä, eikä sen rannoilta löydy kuin yksi kylä, jossa on parikymmentä asukasta! Järvessä on runsaasti taimenta, nieriää, muikkua mutta myös järvilohta. Uistelemme Buster- ja Bayliner kalustolla. Kaikki varusteet ovat ”talon puolesta”. Mikään ei kuitenkaan estä ottamasta omia suosikkivieheitä mukaan.

Varzuga

Atlannin lohi on makeanvedenlajien kuningas. Varsinkin perhokalastajien keskuudessa se arvostetaan korkealle. Atlannin lohi on kaunis, taistelee vastaan sekä sen saamiseksi vaaditaan taitoa. Tämä kuningaskala tarjoaa sykähdyttäviä kokemuksia kokeneellekin kalastajalle. Sen arktinen kauneus jää kalastajan mieliin. Kahlaaminen polvivedessä Varzugan kaltaisessa lohiparatiisissa on hienoimpia kokemuksia, mitä perhokalastaja voi kokea elämänsä aikana. Tunne pitää sinut joessa tunnista toiseen aina yöhön asti toivoen, että seuraava Atlannin lohi on unelmiesi täyttymys!

Kuolan niemimaa on mänty ja koivuvaltaista erämaa-aluetta, jonka rikkoo paikoitellen sammalpeitteiset tundrat. Pitkän talven jälkeen Atlantin lohi nousee suurina parvina kutemaan, kunnes joet ovat täynnä kirkaskylkisiä voimakkaita nousulohia. Atlantin lohikanta on Kuolan niemimaassa täysin luonnonkantaa, eikä kantaa ole tarvinnut täydentää istutuksilla tulevaisuuden turvaamiseksi. Varzuga on lohijoki, jossa kalastajan unelmat toteutuvat hämmästyttävän usein.

Varzugan lohta on kalastettu kolhoosien toimesta ruoaksi vuosikymmeniä. 1990-luvun alkupuolella Varzuga ja Kuolan niemimaan lohijoet avautuivat urheilukalastukselle. Me olemme käyttäneet asiakkaitamme Varzugalla vuodesta 1994 lähtien. Vuosien kokemuksella voidaan todeta, että Varzuga on lohimäärältään paras Kuolan niemimaalla. Käytämme joella hyvin varusteltuja leirejä sekä länsimaalaisia oppaita. Reittimme kulkee suoraan Rovaniemeltä Sallan kautta Varzugalle. Näin vältämme Murmanskin alueen huonot lentosäät sekä säästämme matkustusaikaa.

Oulankajoki

Oulankajoki on erittäin hieno taimen- ja harjusjoki. Oulankajoki lähtee Paanajärven itäpäästä ja laskee Pääjärveen. Alue kuuluu Paanajärven kansallispuistoon. Zipringasta matkaa Oulankajoelle tulee autolla n. 40 minuuttia. Joki soveltuu erittäin hyvin perhokalastukseen ja heittokalastukseen. Joessa on useita hyviä poolialueita niin helppoon kuin haastavaankin kalastukseen. Kalastuskausi Oulankajoella on 15.6 - 15.8.

In English
"Kalasaaliit ovat vähentyneet kaikkialla maailmassa, Vienan Karjalassa kaikki on toisin"

In English
Русский